Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ερώτηση για εφαρμογή μέτρων ασφαλείας κατά την φορτοεκφόρτωση Βωξίτη



30/4/2015
Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
-Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
-Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Επικίνδυνη η φορτοεκφόρτωση βωξίτη στη περιοχή Καμιώτισσα Ιτέας λόγω ανυπαρξίας  των προβλεπόμενων από τον ΚΟΚ μέτρων ασφαλείας.
Από τον Νοέμβριο του 2014 στη περιοχή Καμιώτισσα Ιτέας, στη διασταύρωση του εθνικού δρόμου Ιτέας-Ναυπάκτου με τον δημόσιο δρόμο προς Τριταία, ξεκίνησε η φορτοεκφόρτωση βωξίτη από κοινοπραξία των εταιρειών «Δελφοί-Δίστομο» και  «S&B».
Ωστόσο, δεν πληρούνται τα μέτρα ασφαλείας όπως προβλέπονται από τον ΚΟΚ, όπως επί παραδείγματι η ύπαρξη κόμβου κτλ. Μετά από άμεση παρέμβαση της Τροχαίας Άμφισσας τοποθετήθηκε μπάρα και σταμάτησε η φορτοεκφόρτωση βωξίτη.
Για τα παραπάνω  ήταν ενήμερη τόσο η Εισαγγελία Άμφισσας, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με σχετική έκθεση της Τροχαίας Ιτέας. Πάραυτα, στη συνέχεια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην αρμοδιότητα της οποίας έγκειται η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η φορτοεκφόρτωση ή όχι, έδωσε εντολή να «ξηλωθεί» η μπάρα και να ξεκινήσει πάλι η φορτοεκφόρτωση, δίχως όμως να έχει γίνει ότι προβλέπεται από τον ΚΟΚ για τη διασφάλιση της ασφάλειας (π.χ. αερογέφυρες κ.α.), γεγονός που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς καθώς πρόκειται για εθνικό δρόμο.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβούν ώστε  να σταματήσει η φορτοεκφόρτωση στη περιοχή Καμιώτισσα Ιτέας πριν θρηνήσουμε θύματα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Κωστοπαναγιώτου Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου