Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Απάντηση Πανούση στην ερώτηση για την φωτιά στην Καλοσκοπή

Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Η. Κωστοπαναγιώτου, Λ. Αμανατίδου – Πασχαλίδου, Σ. Αναγνωστοπούλου, Κ. Δελημήτρος, Γ. Δημαράς, Η. Διώτη, Ε. Καρακώστας, Χ. Καφαντάρη, Β. Κυριακάκης, Β. Λέβα, Ι. Μιχελογιαννάκης, Γ. Ουρσουνίδης, Σ. Παπαδόπουλος, Π. Πολάκης, Δ. Ρίζος, Α. Σκουμας και Ι. Σταθάς, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, σας γνωρίζουμε ότι την 29-04-2015 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικία στη θέση «Κοκοτράχη» του Δ.Δ. Καλοσκοπής Φωκίδος. Κατόπιν γνωστοποίησης του εν λόγω περιστατικού, στον τόπο του συμβάντος μετέβη προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Γραβιάς, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας. Σημειώνεται δε, ότι στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες μας δεν είχαν περιέλθει πληροφορίες για πιθανή εκδήλωση αξιόποινης πράξης σε βάρος του ιδιοκτήτη του εν λόγω ακινήτου και της περιουσίας του, παρότι είχαν γνωστοποιηθεί σε προγενέστερο διάστημα.
Για τη διακρίβωση των συνθηκών εκδήλωσης της... ανωτέρω πυρκαγιάς, από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργείται προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας εκδηλώνονται όλες οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία δικονομικές πράξεις και διοικητικές ενέργειες, για την ανακάλυψη της αλήθειας. Ωστόσο, λόγω του ποινικού -  δικονομικού χαρακτήρα της εν λόγω εξέτασης και της αρχής της μυστικότητας από την οποία, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 31 (παρ. 2 εδαφ α’) του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αυτή (η εξέταση) διέπεται, δεν είναι επιτρεπτή ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο, γνωστοποίηση του συλλεγέντος υλικού, το οποίο, με το πέρας της, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα προς ποινική αξιολόγηση.
Σε ότι δε αφορά στα περιστατικά τις 26-12-2008 και 30-3-2009 τα οποία έλαβαν χώρα στην προαναφερόμενη οικία, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, σας πληροφορούμε, ότι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες και μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, το συλλεγέν προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας.
Τέλος, σας πληροφορούμε ότι από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις προς τις αρμόδιες υφιστάμενες Υπηρεσίες του για την αδιάλειπτη παρακολούθηση της συγκεκριμένης υπόθεσης και της λήψης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, όλων των απαραίτητων και ενδεδειγμένων από την ισχύουσα νομοθεσία κατασταλτικών ενεργειών. Στόχος μας είναι η έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού στις αρχές και τις αξίες του κράτους δικαίου, η τήρηση της νομιμότητας και η διαμόρφωση και παγίωση του επιθυμητού περιβάλλοντος εσωτερικής ασφάλειας, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, της διασφάλιση ης κοινωνικής γαλήνης και συνοχής και την εξυπηρέτηση του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου